Geologian tutkimuskeskuksen verkkopalvelun saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee gtk.fi verkkopalvelua. Sivuston saavutettavuuden on arvioinut Geologian tutkimuskeskus yhdessä yhteistyökumppaneidensa Markkinointitoimisto Kitchenin ja Taiqa Digital Oy:n kanssa.

Saavutettavuuden arvioinnin tukena on käytetty asiantuntijoiden arvioita, käyttäjäpalautetta ja mm. NVDA-ruudunlukuohjelmaa sekä Google Lighthouse- ja Siteimprove Accessability – palveluohjelmia.

Tämä seloste koskee gtk.fi sivuston saavutettavuutta sen julkaisuhetkellä 28.1.2020.

Saavutettavuuden tila

Sivuston saavutettavuus on testattu WCAG 2.1 AA-tason vaatimuksia vastaavaksi. Verkkosivusto täyttää pääosin hyvin kaikki A- ja AA-tason vaatimukset.

Ei-saavutettava sisältö

Sivustolle aikaisemmalta gtk.fi -sivustolta siirretty palvelua tukeva ja täydentävä aineisto kuten pdf-tiedostot, tilastot ja vuosikertomukset eivät ole julkaisuhetkellä kaikilta osin saavutettavia esimerkiksi ruudunlukulaitteella lukemiseen.

Gtk.fi -sivustolle linkitetyt (ennen 23.9.2018 julkaistut) Geologian tutkimuskeskuksen ylläpitämät verkkopalvelut eivät vielä ole täysin saavutettavuusohjeiden mukaisia. Edellä mainitut palvelut noudattavat saavutettavuusvaatimuksia 23.9.2020 mennessä.

Palaute ja yhteystiedot

Keräämme aktiivisti palautetta käyttäjiltä ja kehitämme sivuston saavutettavuutta jatkuvasti. Voit auttaa meitä parantamaan sivustomme saavutettavuutta. Jos huomasit puutteita sivustollamme, kerrothan siitä meille sivustolla olevalla palautelomakkeella: https://gtk.fi/yhteystiedot/yhteydenotto/

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000