Information om webbplatsen

Gtk.fi är en webbtjänst som administreras av Geologiska forskningscentralen.

Geologiska forskningscentralens webbplats är tillgänglig på finska, svenska och engelska. Materialet utarbetas på ett av de officiella språken och översätts från fall till fall till valda språk.

Tekniska rekommendationer

Vår webbplats är planerad och testad för att fungera i de vanligaste webbläsarna. Vi rekommenderar att se till att webbläsaren är uppdaterad. Om webbplatsen eller ett program på vår webbplats inte fungerar ska du tömma cacheminnet i datorn, stänga alla öppna fönster i webbläsaren och öppna webbplatsen på nytt eller stänga av och starta din dator på nytt.

På webbplatsen finns PDF-dokument som du behöver Adobe Acrobat Reader för att läsa.

Upphovsrätter

Upphovsrätten för materialet som publiceras på sidan innehas av Geologiska forskningscentralen eller en annan informationsproducent som uppges i samband med materialet. På webbplatsen tillämpas lagen om upphovsrätt och övriga bestämmelser och författningar om upphovsrätt.

Det går att använda och länka upp till materialet på webbplatsen, men källan ska nämnas. Man ska alltid komma överens separat med Geologiska forskningscentralen om användning av materialet i kommersiellt syfte.

Behandling av personuppgifter

Vi skyddar integriteten hos personer som besöker webbplatsen och samlar in personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Vi samlar inte in uppgifter som gör det möjligt att identifiera enskilda besökare. I webbtjänsten behöver vi endast din e-postadress för att svara på frågor och respons.

Uppgifter som samlas in vid användning av webbplatsen

Vi använder kakor på vår webbplats (cookies). Med hjälp av dem samlar vi in statistik om användningen av webbplatsen för att utveckla webbtjänsten. Detta innefattar bland annat information om antalet besökare på webbplatsen, användningen av sidor på webbplatsen, från vilken webbplats användaren har kommit till tjänsten och använda sökord och webbläsare. Information som samlas in om besök på webbplatsen innefattar bl.a. tidpunkt för besöket, besökta sidor, typ av webbläsare och operativsystem. Vi överlåter inte uppgifter om besökarna till tredjeparter.

Även tredjepartstjänster relaterade till vår webbplats, såsom Facebook, Twitter och YouTube, använder kakor för att dela information i sociala nätverk eller sammanställa användarstatistik.

Du kan om du önskar förbjuda användningen av kakor. Du kan hantera kakorna genom att ändra webbläsarens inställningar.

Läsarkommentarer

Användaren av webbplatsen kan kommentera innehållet i bloggar. Ordet är fritt i kommentarerna, men de ska vara relaterade till ämnet som behandlas. Skribenten är själv ansvarigt för innehållet i texten.

Vi raderar kommentarer som innehåller osakligheter. Detta innefattar bland annat ärekränkning, spridande av information som gäller privatlivet, sårande kommentarer, spridande av falsk information, uppmaning till brott, hets mot folkgrupp och uppträdande i en annan persons namn. Reklam är även förbjudet.

Respons

Använd responsförmuläret om du vill ge respons på webbplatsen eller på Geologiska forskningscentralens verksamhet. Länken till responsformuläret finns till höger på varje sida genom att klicka på Ta kontakt.

Mer information

Du kan be om mer information om webbplatsen av Geolofiska forskningscentralens kommunikationsavdelning på adressen viestinta@gtk.fi.